כותר 1 כותר 2 כותר 3


גלילת סינטה עם פירות מיובשים

החומרים ל-6 מנות:

  • 1 ק"ג נתח סינטה פרוס בעובי 1 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט פפריקה וכמון
  • מלח ופלפל שחור

למילוי:
  • 1/3 כוס (50 גרם) משמשים מיובשים קצוצים
  • 1/3 כוס (50 גרם) אגסים מיובשים קצוצים
  • 1/3 כוס (50 גרם) צימוקים בהירים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים

לרוטב:
  • 1 כוס (250 מ"ל) סיידר תפוחים
  • 2 עלי דפנה
  • 4 מסמרי ציפורן
  • 1 כוס (250 מ"ל) מרק עוף
  • 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'

ההכנה:
  • שוטחים את הבשר על משטח עבודה. בקערה קטנה מערבבים את השמן עם התבלינים ובעזרת מברשת מורחים את הפרוסות. מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
  • בסיר קטן מערבבים יחד את הפירות המיובשים עם מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, עד שהפירות התרככו. מסירים את הכיסוי ומבשלים עד שהנוזלים הצטמצמו בחצי. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הפירות. שומרים את הנוזלים. מורחים את הפירות על פרוסות הבשר, מגלגלים לגלילות וקושרים בחוט שפגט.
  • לסיר עם נוזלי הבישול מוסיפים את הסיידר ומבשלים עד שנותרת רבע מהכמות. מוסיפים את עלי הדפנה והציפורן עם המרק ומביאים שוב לרתיחה. מסדרים את הגלילות בסיר, מנמיכים את האש לבינונית, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהבשר התרכך מעט והפנים עדיין אדמדם. מוציאים את הגלילות.
  • ממשיכים לבשל את הרוטב כ-5 דקות על אש גבוהה, עד שהצטמצם בחצי והתחיל להסמיך. מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים את הבסיס לבישול והקרמה ומחממים על אש בינונית, מבלי להביא לרתיחה.
  • מסירים את החוט מהגלילות ופורסים בעובי 1 ס"מ או חוצים באלכסון. מסדרים על צלחת הגשה ומזלפים מעל רוטב או מגישים בכלי נותר.

למתכונים נוספים לראש השנה - לחצו כאן


גלילת סינטה עם פירות יבשים
  טיפים מהשף של ריצ'  
טוחן מדיה בניית אתרים