מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לבראוניז גבינה

 

2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ



המרכיבים:

 

  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 125 גרם שוקולד, חתוך לחתיכות קטנות
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 4 ביצים

 

לגבינה:

 

  • 250 גרם גבינת שמנת לא מלוחה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 מיכל (212 מ"ל) ריצ' בסיס להכנת קצפת
  • 6 ביצים



אופן ההכנה:

 

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), משמנים את התבניות ומניחים בבסיסן נייר אפיה.
  • שכבת הבראוניז: מחממים בסיר, על להבה בינונית, את החמאה והשוקולד, עד שהם נמסים ומתקבל קרם אחיד. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הקמח, הסוכר, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הביצים וטורפים או מקציפים קלות. מעבירים לתבניות ומיישרים את פני העיסה.
  • שכבת הגבינה: מקציפים את גבינת השמנת במשך כ־3 דקות, עד שהיא אוורירית.
  • מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר והווניל. מפעילים את המערבל במהירות נמוכה ומוסיפים את התערובת. מוסיפים שמנת ריצ ואת הביצים, בזו אחר זו, ומערבלים רק עד שהן נטמעות בקרם ולא יותר. יוצקים את הקרם על עיסת הבראוניז. אם רוצים, יוצרים בעזרת קיסם דוגמת "שיש" בעוגה.
  • אופים 45 דקות. מוציאים, מפרידים את שולי העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין.
  • מצננים כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומעבירים לשעתיים לפחות במקפיא. חותכים לפרוסות ומחזירים למקפיא (עד חודש).

מוציאים 5 דקות לפני ההגשה, להפשרה קלה, ומגישים.

בראוניז גבינה - מתכונים לאפיה