מתכון לגליליות מסקרפונה/ לימור בכר
חומרים:
- 50 גליליות ופל למילוי (קטנות)
לקרם:
- 2 ו-1/2 מיכלים של בסיס להכנת קצפת ריצ'
- 500 גרם גבינת מסקרפונה
- 1/3 כוס סוכר
- שקית סוכר וניל
- כפית תמצית וניל
לציפוי שוקולד:
- 350 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד על אש נמוכה ובוחשים ללא הפסק עד שמתקבל רוטב שוקולד אחיד. מוסיפים 3 כפות שמן ומערבבים, מורידים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.
- מערבלים את כל החומרים לקרם במהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב.
- מזליפים בעזרת שק זילוף את הקרם אל תוך הגליליות.
- טובלים את 2 צידי הגלילית ברוטב השוקולד ומניחים בתבנית עד שהשוקלד מתקשה.
- מכניסים למקרר ל- 24 שעות.
- ניתן גם להקפיא לימי הקיץ החמים.
- אוכלים ונהנים.
