מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לגלילת טורט במילוי קצפת ואננס

החומרים:

 

לגלילה:

 

  • 4 ביצים
  • 1/3 כוס (80 גרם) סוכר
  • ½ כוס (75 גרם) קמח

 


למילוי:

 

  • ½ קופסה (225 גרם) פלחי אננס משומרים מסוננים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 3 כפות ליקר פירות
  • 1 מיכל שמנת להקצפה של ריצ' מוקצפת

 


לקישוט:

 

 


ההכנה:
 

  • להכנת הגלילה, טורפים היטב את הביצים עם הסוכר. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח. שוטחים על תבנית בגודל 30 על 40 ס"מ מרופדת בנייר אפייה משומן.
  • אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות. מוציאים מהתבנית ומגלגלים עם הנייר כך שהגלילה באורך 40 ס"מ.
  • להכנת המילוי, מסננים חצי כוס (125 מ"ל) מהנוזלים של האננס המשומר לסיר קטן, מוסיפים את הסוכר ומחממים. מערבבים את הקורנפלור עם הליקר ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה תוך בחישה. מסירים מהאש, מוסיפים את הליקר ומצננים.
  • חותכים את האננס לקוביות קטנות ומוסיפים לפודינג. מערבבים עם הקצפת.
  • שוטחים את הגלילה, מסירים את הנייר ומורחים בתערובת האננס. משאירים 5 ס"מ ללא מילוי. מגלגלים ומניחים על מגש מוארך כשהתפר כלפי מטה. מצננים כשעה במקרר.
  • מורחים ומקשטים בקצפת ובקוביות אננס. שומרים במקרר.
גלילת טורט במילוי קצפת ואננס - מתכונים לאפיה