מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

הכל אודות פסטה

לא יודעים מה ההבדל בין ספגטי למקרוני, מה עושים עם קנלוני, ולאיזה פסטה קוראים "חונקי כמרים"?

ריצ' מגישה לכם המדריך המקוצר שיסביר לכם הכל על סוגי הפסטה. 
 

  אורזו (Orzo)
  הגרסה האיטלקית לפתיתים. פסטה בצורת גרגר אורז. מתאימה בעיקר למרק, או לאפייה בתנור.

 

 

בוקטיני - הכל אודות פסטה באתר ריצ'   בוקטיני (bucatini)
  מקרוני עבים וחלולים. מתאימים כמעט לכל סוגי הרטבים, אבל מתאימים ביותר לרטבים עשירים עם הרבה "חתיכות".

 

 

גמילי - הכל אודות פסטה באתר ריצ'

  גמילי (gemelli)
  משמעות השם באיטלקית היא "תאומים". צורתה כשני פסי פסטה מלופפים זה בזה. בלתי ניתנים להפרדה. דומה בצורתה לפוזילי. מתאימה מאוד למאפי פסטה  וסלטים קרים.
 

 

דיטליני - הכל אודות פסטה באתר ריצ'

   דיטליני (Ditalini)
  צינורות קצרצרים ועבים, מתאימים לשימוש עם כל רוטב

 

 

ורמיצ'לי - הכל אודות פסטה באתר ריצ'

  ורמיצ'לי (Vermicelli)
  אטריות הדומות באורכן לספגטי, אבל דקיקות יותר. מתאימות לכל סוג של רוטב וגם יכולות להחליף נודלס במנות מוקפצות.

 

 

זיטי - הכל אודות פסטה באתר ריצ'

   זיטי (Ziti)
  פסטה בצורת צינורות קצרים ומכופפים עד לצורת האות C. ישנם שני סוגים של זיטי, עבים שמתאימים בעיקר למילוי ולאפיה, ודקים יותר שמשמתאימים למאכל עם כל רוטב.
 

 

חונקי כמרים - הכל אודות פסטה באתר ריצ'

   חונקי כמרים (Strozza preti)
   אטריות עבות באורך בינוני, אשר נראות כמו חבל כפול.פסטה חונקי כמרים מתאימה בעיקר לרטבים כבדים.

 

 

טורטליני - הכל אודות פסטה באתר ריצ'

  טורטליני (Tortellini)
  כיסוני פסטה קטנים, המוכנים מעלה פסטה אחד שמקופל סביב בשר, גבינות או ירקות. מתאימים לבישול בעיקר עם רוטב עגבניות, פטריות, גבינות                     וכל מה שלא משתלט על טעמו של המילוי.

 

 

טליאטלה - הכל אודות פסטה באתר ריצ'

  טליאטלה (Tagliatelle)
  רצועות ארוכות של אטריות שטוחות, דקות יותר מפטוצי'ני. צורתה החלקה של הפסטה לא מאפשרת לה "לתפוס" את הרוטב, ולכן רצוי להגיש אותה עם רטבים   עדינים, המבוססים על חמאה וגבינה.
 

 

דפי לזניה - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  לזניה (Lasagne)
  דפי פסטה רחבים, מיועדים לאפייה. את פי (או עלי) הלזניה מסדרים בשכבות שביניהן רוטב בשר או מילוי ירק וגבינות כמובן.


 

 

לינגוויני - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  לינגויני (Linguine)
  פסטה קצרה, באורך חצי אצבע, מתאים להגשה עם כל רוטב.
 

 

 

מקרוני - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  מקרוני (Macaroni)
  פסטה חלולה. ניתן למצוא אטריות אלה באורכים שונים, ישרות או מכופפות, עבות יותר או דקות. מוצלחת ביותר לפשטידות ומאפי פסטה וגבינה. אבל גם עם רטבים   רגילים.
 

 

 

ניוקי - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  ניוקי (Gnocchi)
  כופתאות קטנות. העשויות מבצק תפוחי אדמה (ולא חיטה). מתאימות לרטבים כבדים כמו פסטו, ולפעמים הולכות גם עם מילוי גבינה.
 

 

 

ספגטי - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  ספגטי (Spaghetti)
  הפסטה הכי פופולארית מחוץ לאיטליה. אטריות ארוכות ועגולות ללא חורים. מתאימות לאכילה עם מרבית הרטבים המוכרים.
 

 

 

פפרדלה - כל אודות פסטה באתר ריצ'  פאפרדלה (Pappardelle)
  פסטה שטוחה ועבה, רחבה יותר מפטוצ’יני. הפאפרדלה מתאימה לרטבים עשירים ורטבים עם בשר (כמו למשל בולונז).
 

 

 

פוזילי - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  פוזילי (Fusili)
  פסטה בצורת בורג (ביסלי גריל). הצורה של הבורג מתאימה להחבאת פיסות בשר וירק של רטבים עשירים.
 

 

 

פוטוצ'יני - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  פטוצ'יני (Fettucine)
  מהמילה האיטלקית "סרט". אטריות ארוכות ושטוחות שמתאימות במיוחד לרטבי חמאה, גבינות ושמנת.
 

 

 

פסטה פנה - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  פנה (Penne)
  צינורות קצרים ועבים יחסית. יש גם סוג מחורץ הקרוי פנה ריגטה שהולך טוב בעיקר עם רוטב כבד, מלא תוכן, שנדבק היטב לחריצים.
 

 

 

פסטה פרפאלה - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  פרפאלה (Farfalle)
  פסטה בצורת פפיונים - עניבות פרפר שמתאימה לרטבים חלקים על בסיס חמאה וגבינה. יש גם פרפלה קטה יותר שמתאימה יותר למרק.
 

 

 

קנלוני - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  קנלוני (Canneloni)
  צינורות פסטה עבים שמיועדים למילוי ולאפייה. את הצינורות ממלאים ביקרות, גבינות או בשר, יוצקים מעל רוטב ואופים בתנור.
 

 

 

רואוטה - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  רואוטה (Ruote)
  פסטה עגולה הדומה בצורתה לגלגלי עגלה.
 

 

 

רביולי - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  רביולי (Ravioli)
  כיסוני בצק פסטה הממולאים, את המילוי (בשר, ירקות, גבינות) מניחים בין שני עלי פסטה לקורצים את הקצוות. אפשר למצוא רביולי בכל צורה וגודל. מתאים לרוטב   עדין שלא גונב את ההצגה מהמילוי.
 

 

רדיאטורי - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  רדיאטורי (Radiatore)
  פסטה בצורה של... נו, רדיאטורים. החריצים הרבים מתאימים ל"אחסון" של רטבים עשירים במיוחד.
 

 

 

שערות מלאך - הכל אודות פסטה באתר ריצ'  שערות מלאך (Capellini)
  כשמה כן היא - איטריות דקיקות ועדינות באורך בינוני, מתאימות לרטבים עדינים שהפסטה הדקיקה לא תלך בהם לאיבוד.
 

 



יש לכם שאלות נוספות לגבי פסטה? אתם מוזמנים לפנות אלינו