מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

טיפים להמרה של שמרים לחים ביבשים

אם במתכון שאתם מכינים סוג השמרים שונה מהסוג שיש לכם, אלה יחסי ההמרה:


50 גר' (1 קוביה) שמרים טריים (לחים) 
= 50 גר' (1 שקית) "שמרית" 
= 22 גר' (2 כפות) שמרים יבשים.


 

טיפים לשימוש:

 

  • במידת האפשר, רצוי להפחית מכמות השמרים, ולהוסיף זמן תפיחה.
  • שמרים טריים - ממיסים בנפרד בכוס מים חמימים עם  כפית סוכר או 1-2 כפות קמח, ממתינים לתסיסה כעשר דקות ולאחר התסיסה מוסיפים את העיסה לשאר החומרים, מערבבים ולשים.
  • "שמרית" ושמרים יבשים אינסטנט - אין צורך בהמסה ובהתססה מוקדמת, מערבבים אותם בקמח עם שאר החומרים היבשים, מוסיפים את הנוזלים, ולשים.


לטיפים נוספים מהשף של ריצ' - לחצו כאן


יש לכם שאלות אל השף או טיפים בשבילנו? כתבו אלינו ונשמח לפרסם. 

טיפים להמרה של שמרים לחים ביבשים