מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

טבלת המרת מידות ומשקלים למטבח

איך מודדים 200 גר' קמח? כמה מ"ל יש בכוס חלב? ומה עושים אם יש בבית רק שמרים יבשים?

טבלת המרה היא כלי בסיסי לכל בשלן רציני. עם טבלת המרה טובה תוכלו לבשל כל מתכון, מכל ספר בישול. 

המידות (כוסות, כפות וכפיות ) מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי שניתן להשיג בחנויות לכלי בית.
 


מידות נפח כלליות


1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות 
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל 


יבשים:


קמח רגיל או תופח: 1 כוס = 140 גרם
קמח מלא: 1 כוס = 125 גרם
קורנפלור: 1 כוס = 140 גרם, 1 כף = 8 גרם
קקאו: 1 כוס = 140 גרם


השוואה בין סוגי קמח:


1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפיה
1 כוס קמח לבן = 1 כוס קמח מלא פחות 2 כפות


אבקת אפיה, סודה לשתיה:


1 שקית = 10 גר' = 1 כף גדושה
1 כף = 8 גר'
1 כפית = 3 גר'


מלח:


1 כוס = 250 גרם
1 כף = 15 גרם 
1 כפית = 5 גרם 


שומנים:


1 כוס חמאה = 240 גר'
1 כוס שמן = 200 גר'
1 כף חמאה = 15 גר' 
100 גר' חמאה / מרגרינה = ½ כוס שמן 


ביצים:


ביצה מס‘ 1 - 65 גר' ומעלה
ביצה מס‘ 2 - 55-60 גר'
ביצה מס‘ 3 - 50 גר'


סוכר:


1 כוס סוכר לבן = 200 גרם 
1 כף סוכר לבן = 12 גרם 
1 כפית סוכר לבן = 4 גרם 

1 כוס דחוסה סוכר חום = 240 גרם 
1 כף גדושה סוכר חום = 15 גרם 
1 כפית גדושה סוכר חום = 5 גרם 

1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם 
1 כף אבקת סוכר = 8 גרם 
1 כפית אבקת סוכר = כ-3 גרם 

1 כוס דבש = 320 גרם 
1 כף דבש = 20 גרם 
1 כפית דבש = 7 גרם 


ג'לטין:


1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים 


שונות: 


1 כוס פירורי לחם יבשים = 125 גרם
1 כוס פירורי עוגיות = 110 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים = 100 גר'
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה = 85 גר'
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים = 6 גר'
1 כוס פירות יבשים, קצוצים = 150 גרם
1 כף שמרים יבשים = 10 גר'
1 כוס שבולת שועל = 100 גרם 
1 כוס קוקוס = 100 גרם 
1 כוס שוקולד צ'יפס = 200 גרם 
1 כוס ריבה = 330 גר'

אורז ארוך: 1 כוס = 200 גרם
אורז קצר: 1 כוס = 210 גרם
 


התאמת כמות החומרים, כשמשנים גודל תבנית אפייה (עגולה):


הקטנה:

 
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ - להפחית 15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ - להפחית 30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ - להפחית 40%


הגדלה:


מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ - להוסיף 20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ - להוסיף 40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ - להוסיף 60%



מהם פריטי החובה בכל מטבח? לחצו כאן


לטיפים מהשף של ריצ' - לחצו כאן
 

המרת מידות ומשקלים למטבח