מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לחביתיות עם תרד

החומרים ל-8 מנות:



לחביתיות:

 

  • 1 כוס (150 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) ריצ'קפה
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים
  • 1 ביצה
  • 3 חלמונים
  • מעט מלח
  • 20 גרם חמאה מומסת


למילוי:
 

  • 600 גרם תרד טרי או קפוא מופשר ומסונן
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות גדושות קמח או אבקת מרק פטריות
  • 2 מיכלים (440 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לבן טחון טרי
  • 50 גרם צנוברים קלויים


ההכנה:

 

  • להכנת החביתיות, בקערת המיקסר או מעבד מזון מערבלים יחד את כל החומרים לקבלת תערובת חלקה. מכסים ביריעת ניילון נצמד וממתינים לפחות 30 דקות לפני הטיגון.
  • מחממים מחבת בקוטר 20 ס"מ, מורחים אותה במעט חמאה, יוצקים שתי כפות מהבלילה, מנערים את המחבת ומטגנים כדקה. הופכים ומטגנים מהצד השני. אם החביתיות דקות כראוי והן מיועדות למילוי מספיק לטגן מצד אחד, הופכים על צלחת. מניחים את החביתיות אחת על השנייה, קל להפריד ביניהן גם לאחר צינון במקרר. את המחבת מורחים בחמאה רק במידת הצורך, בדרך כלל מספיק פעם אחת, בתחילת הטיגון.
  • להכנת המילוי, מרחיקים את הגבעולים העבים ומבשלים את התרד כ-2 דקות בסיר, עם 2-1 כפות מים רותחים, מסירים מהאש ומעבירים את התרד למסננת. כשהתרד צונן סוחטים היטב, מניחים על משטח עבודה וקוצצים.
  • להכנת המילוי, בסיר בינוני ממיסים את החמאה על אש נמוכה, מוסיפים את הקמח או אבקת המרק והבסיס לבישול והקרמה ובוחשים בכף עץ. מבשלים תוך בחישה, מבלי להגיע לרתיחה, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את התרד ומתבלים, מערבבים עם הצנוברים.
  • ממלאים את החביתיות ומקפלים למעטפות או מגלגלים. מטגנים במעט חמאה או מסדרים בתבנית אפייה מרוחה בחמאה, ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
חביתיות עם תרד - מתכונים לבישול