מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לחלות

החומרים ל-3 חלות:

 

  • 50 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ק"ג קמח שטיבל 18 לחלה
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים רותחים
  • 1 מיכל (212 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ' מהמקרר
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמן, עדיף איזיו
  • 1 כף מלח

 

לציפוי:

 

  • 1 ביצה טרופה עם כפית מים
  • שומשום לבן ושחור

 

ההכנה:

 

  • אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים את השמרים במעט מים פושרים.
  • בקערת המיקסר מערבבים את המים הרותחים עם הבסיס לבישול והקרמה מהמקרר, לקבלת נוזלים פושרים. מוסיפים את החומרים הנותרים, ללא השמרים, מערבלים, מוסיפים את תערובת השמרים ומערבלים היטב ורק בסוף מוסיפים את המלח.
  • אם משתמשים בשמרים יבשים מערבבים קודם את הנוזלים, החם והקר, ואז מוסיפים הכל יחד.
  • מערבלים כ-10 דקות. מתקבל בצק רך מאוד. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • בידיים מקומחות היטב מחלקים את הבצק ל-9 כדורים, כל אחד כ-200 גרם, מניחים על משטח מקומח. יוצרים מכל כדור בצק רצועה ומכל שלוש רצועות קולעים צמה. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
  • מורחים את החלות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום משני צבעים.
  • אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עדיף על לבנת שמוט שחוממה מראש עם חימום התנור.





למתכונים נוספים של מאפים - לחצו כאן

חלות - מתכונים לאפיה