כותר 1 כותר 2 כותר 3


טארט אגסים עם קצפת ואלכוהול


החומרים:

לקלתית:
  • 1 כוס (150 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) קצפת ריצ'
לאגסים:
  • 6 אגסים קלופים, עם הגבעול
  • 1 בקבוק יין אדום
  • 1/3 כוס ליקר פירות
  • 1 כוכב אניס
  • 3 מסמרי ציפורן
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 2 כפות סוכר

למילוי:

  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס (60 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (50 גרם) קמח
  • 4 כפות שקדים טחונים
  • 2/3 מיכל (150 מ"ל) קצפת ריצ'
  • 4 כפות מרוטב בישול האגסים
  • 1 כף ליקר פירות

לקישוט:

  • אבקת סוכר

ההכנה:
  • להכנת הקלתית, מפוררים את קוביות החמאה לתוך הקמח, מוסיפים את הקצפת ולשים לבצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים חצי שעה במקרר.
  • שוטחים את הבצק בין שני ניירות פרגמנט לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מסירים את הנייר העליון והופכים לתוך תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ ובגובה 4 ס"מ, מהדקים לשוליים. מחוררים במזלג.
  • אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 190 מעלות, עד שהבצק זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • להכנת האגסים, מרתיחים את היין עם התבלינים והסוכר, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ-5 דקות.
  • מרחיקים לאגסים את הקצה המעוגל התחתון ומעמידים אותם בסיר, בקליפה, כשהגבעול למעלה. מבשלים כ-20 דקות, עד שהאגסים התרככו, אך שומרים על צורתם. מוציאים בעדינות מהנוזלים ומצננים. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שהצטמצם לחצי.
  • להכנת המילוי, טורפים היטב את הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים. מוסיפים את הקצפת, רוטב הבישול והליקר.
  • חוצים את האגסים, כך שהגבעול נותר על חצי אחד, מרחיקים את הגרעינים. מעמידים את חצאי האגסים על הבצק האפוי, יוצקים מסביב את המילוי.
  • אופים 30-25 דקות בחום בינוני, 180 מעלות, עד שהמילוי הזהיב. מוציאים מהתנור ובוזקים מעל אבקת סוכר. ממתינים מעט ומגישים חם.



למתכונים נוספים לראש השנה - לחצו כאן


טארט אגסים עם קצפת ואלכוהול
  טיפים מהשף של ריצ'  
טוחן מדיה בניית אתרים