מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

טיפים לאפיית לחם

  • רצוי להשתמש בכמות נכונה של שמרים. שימוש בכמות קטנה מדי יגרום לתפיחה לא מספיקה וללחם חסר נפח.
  • חשוב להקפיד על זמן התפחה נכון. התפחה קצרה תיצור בצק בעל מרקם דחוס וכבד מדי.
  • שימו לב לזמן הלישה של הבצק. לישה ארוכה או קצרה מדי תחליש את הבצק ותפגום בפעולת השמרים.
  • חום התנור הוא אחד הדברים החשובים להצלחת האפייה. חום גבוה מדי "יהרוג" את השמרים ויפגע באיכות האפייה.
  • התפחתו של הבצק בטמפרטורה לא מתאימה תפגע בבצק וכתוצאה מכך בלחם. התפחה בטמפרטורה גבוהה מדי לא תאפשר לבצק לתפוח למידה הרצויה. התפחה בטמפרטורה נמוכה מדי תגרום לבצק לתפוח מהר מהצפוי ולהתעייף.



לטיפים נוספים מהשף של ריצ' - לחצו כאן

יש לכם שאלות אל השף או טיפים בשבילנו? כתבו אלינו ונשמח לפרסם. 

טיפים לאפיית לחם