טיפים להכנת רטבים לפסטה
ריצ' קצפת > טיפים מהשף > טיפים להכנת רטבים לפסטה
- ברטבים על בסיס עגבניות, העדיפו תמיד להשתמש בעגבניות טריות על פני רסק עגבניות או עגבניות משומרות.
- ברטבים על בסיס שמן זית חשוב לא להעמיס יותר מדי עשבי תיבול או מרכיבים נוספים, בכדי שלא יאפילו על טעמו העדין והטוב של השמן.
- רטבים לפסטה שכוללים בשר (ראגו, בולונז) דורשים בישול ארוך ואיטי על אש נמוכה, על מנת שהטעמים של הרוטב יהיו אחידים והבשר יספוג את כל הטעמים.
- רצוי להתאים את הפסטה לסוג הרוטב. לדוגמה: רטבים על בסיס שמנת (סמיכים וכבדים) מתאימים לפסטות מסוג פטוצ’יני, רביולי, טורטליני, פרפלה וכדומה, מכיוון שצורתן רחבה והן מתאימות לרטבים סמיכים וכבדים שיכולים לשבת על הפסטה בצורה הנכונה והמתאימה.
- חשוב לדאוג שהרוטב יהיה מוכן לפני הפסטה ולא להיפך
רוצים לדעת עוד על פסטה? לחצו כאן למדריך סוגי הפסטה של ריצ'
לטיפים לבישול נכון של פסטה - לחצו כאן
יש לכם שאלות אל השף או טיפים בשבילנו? כתבו אלינו ונשמח לפרסם.
