מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

טיפים לטיגון נכון

  • עדיף לטגן עם שמן סויה ולא עם שמן זית, כיוון ששמן זית נשרף בטמפרטורה נמוכה, והוא עלול להישרף עוד לפני שהאוכל יגיע לדרגת הטיגון הרצויה לנו.
  • כשמטגנים בחמאה, עדיף להוסיף פנימה מעט שמן. כיוון שההרכב הכימי של החמאה משתנה כשהיא נשרפת, היא משנה את טעמה ומאבדת את הערכים התזונתיים. השמן שמתחמם יחד עם החמאה מונע ממנה להישרף.
  • חום לא נכון של שמן הטיגון, עלול לגרום למאכלים המטוגנים לספוג שמן ולהיות שמנוניים מידי. כדי לוודא שהשמן מוכן לטיגון, מטפטפים טיפת מים או טיפת בלילה אל תוך השמן. אם נוצרות בועות קטנות, סימן שהשמן חם ומוכן לטיגון. אם הבועות מתיזות מאוד, השמן כנראה חם מדי.
  • כדאי להכניס לשמן חתיכת גזר טרי בתחילת הטיגון והחליפו מדי פעם במהלך הטיגון. הגזר עוזר בהאטת קצב התחמצנות השמן ושומר עליו צלול למשך יותר זמן. 
  • עדיף לטגן בשמן עמוק על פני שמן רדוד. מזון המטוגן בשמן עמוק (בטמפרטורה המתאימה כמובן) מקבל "מכת חום" ונאטם חלקית, וככה הוא סופג פחות שמן. אם נטגן את אותו מזון במחבת הוא יספוג יותר שמן.



לטיפים נוספים מהשף של ריצ' - לחצו כאן


יש לכם שאלות אל השף או טיפים בשבילנו? כתבו אלינו ונשמח לפרסם. 

טיפים לטיגון נכון