מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

טיפים לעבודה עם בצק שמרים

  • בצק צריך לתפוח לפחות פעמיים. אחרי הלישה יש לתת לו כשעה מנוחה, על מנת שיכפיל את נפחו. חשוב להוציא מהבצק את האוויר באמצעות לישה קלה, ולאחר מכן לאפשר לו תפיחה נוספת של כחצי שעה - שעה.
  • קל יותר לעבוד עם בצק שעבר קירור, לכן מומלץ להכין אותו יום קודם ולתת לו תפיחה ראשונה איטית במקרר. בעת ההתפחה חשוב מאוד לכסות את הבצק.
  • כאשר מרדדים את הבצק חשוב לעבוד עם משטח מקומח קלות, על מנת למנוע הידבקות של הבצק למשטח.
  • לאחר תפיחתו השנייה של הבצק לוחצים עליו עם האצבע. אם הוא אלסטי והגומה שהשארנו עם האצבע נעלמת באיטיות, הבצק מוכן לעבודה.



למתכוני מאפים, עוגות, קינוחים ועוד מבית ריצ' - לחצו כאן

לטיפים נוספים מהשף של ריצ' - לחצו כאן


יש לכם שאלות אל השף או טיפים בשבילנו? כתבו אלינו ונשמח לפרסם. 

טיפים לעבודה עם בצק שמרים