מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

טיפים וכללים לעבודה עם שמרים

  • השמרים ניזונים מעמילנים ומסוכר. ברגע שמערבבים אותם עם קמח וסוכר, הם מתחילים "להתעורר" לחיים. לעומת זאת מלח או שומן (שמן, חמאה, חלמונים) במגע ישיר עם השמרים יגרמו לבצק לא לתפוח.
  • רצוי להשתמש בשמרים בטמפרטורה פושרת/חמימה אשר תעזור להם לתפוח. טמפרטורה גבוהה מדי עלולה להרוס את הבצק.
  • בעבודה עם שמרים טריים כדאי להשתמש במים פושרים. לשמרים יבשים רצוי להשתמש בטמפרטורה של 40 מעלות צלסיוס (קצת יותר מפושרים) כל זאת על מנת לעורר אותם.



מחפשים מתכונים לעוגות שמרים? לחצו כאן למתכוני העוגות של ריצ'

לטיפים נוספים מהשף של ריצ' - לחצו כאן


יש לכם שאלות אל השף או טיפים בשבילנו? כתבו אלינו ונשמח לפרסם. 

טיפים וכללים לעבודה עם שמרים