כותר 1 כותר 2 כותר 3


שימוש בבסיס ריצ' להקצפה
 

היתרונות של שמנת ריצ':

  • כל מי שהקציף פעם שמנת של ריצ' (בסיס להקצפה) מודע לפינוק, אין הקצפת יתר, אין שבירת הקצפת: הקצפת אינה נפרדת או מתפרקת במהלך ההקצפה, גם לאחר הקצפה ממושכת.
     
  • מוצרי ריצ' מתאימים גם להכנת מתכונים חלביים. הסיבה להעדפת מוצרי ריצ' היא שהשימוש בהם נוח מאוד, שאינם מכילים לקטוז ואין בהם כולסטרול.
     
  • כמות הקצפת המתקבלת גדולה בהרבה מזו המתקבלת ממיכל בגודל דומה של שמנת מתוקה חלבית.


טיפים:

  • לפני ההקצפה יש לנער היטב את המיכל כדי שהתערובת תהיה אחידה. במידה ומדובר בשמנת מופשרת, יש לוודא שהיא מופשרת לגמרי, ללא גושי קרח. שמנת קפואה חלקית לא מקציפה כראוי.
     
  • חימום ובישול - אין להרתיח שמנת ריצ' להקצפה. יש לחמם אותה רק עד 65 מעלות. בטמפרטורה גבוהה יותר השומנים עלולים להיפרד מהנוזל.
     
  • לקינוחי שוקולד, ממיסים את השוקולד בקערה עם מעט מים (לא יותר מכף או שתיים) ועם שמנת ריצ' להקצפה. מחממים בכל פעם 40 שניות בלבד. מערבבים היטב, גם אם נראה שהשוקולד עדיין לא נמס, ומחממים 40 שניות נוספות. בצורה זו השמנת לא מתפרקת. אפשר למרוח את הקרם על עוגה או לשמור מספר שעות במקרר ולהקציף לגנאש.
     
  • תוספות - ניתן להוסיף לשמנת ריצ' טעמים שונים, לפני או במהלך ההקצפה. 
     
  • בניגוד לקצפת משמנת רגילה, אפשר לערבב את הקצפת משמנת ריצ' עם פירות או מיצים חמוצים מבלי שתתפרק.
     
  • את חומרי ההסמכה, כמו אינסטנט פודינג, תמציות טעם או אלכוהול אפשר להוסיף כבר עם תחילת ההקצפה.
     
  • שמנת ריצ' ואלכוהול - קצפת של ריצ' מועשרת באלכוהול לא ממש קופאת, ולכן לעוגות שרוצים להקפיא כדאי להוסיף כמות מתונה של אלכוהול ואז ניתן להגיש את הקינוחים ישר מהמקפיא, ללא צורך להמתין מעט להפשרה חלקית.
     
  • עמידות - עוגות בציפוי קצפת ריצ' נשמרות במקרר 5 ימים.
     
  • כשמכינים קינוחים שאינם פרווה אפשר להקציף יחד מיכל או שניים שמנת ריצ' להקצפה עם מיכל שמנת מתוקה חלבית. מתקבלת קצפת בנפח גדול, יציבה מאוד, עם מתיקות מתונה. נוח מאוד לזלף את הקצפת בעזרת שקית זילוף, לקישוט קינוחים ועוגות. תוספות טעם, כמו קפה, שוקולד או פירות, מוסיפים לקראת סוף ההקצפה.
     
  • קצפת ריצ' מתוקה, יש להתחשב בכך בעת הוספת הסוכר. בגלל סיבה זו לא רצוי להשתמש בה להכנת מנות מתובלות. למנות מתובלות נמשתמשים בבסיס לבישול והקרמה. את הבסיס לבישול לא ניתן להקציף, אבל הואמעשיר כל מנה ומעניק לה מרקם חלק ומפנק.

  
טיפים לשימוש בבסיס ריצ' להקצפה
  טיפים מהשף של ריצ'  
טוחן מדיה בניית אתרים