מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

טיפים לאפייה מוצלחת - חלק ג

  • כשאופים לחם או לחמניות, כדאי להניח בתחתית תנור כלי עם מים. האדים הנוצרים מחימום המים יעזרו ליצירת קרום לחם רך ומונעים התקשות לא רצויה.
  • מוסיפים שוקולד צ'יפס או צימוקים לעוגה? קמחו אותם לפני הוספתם לעיסה, כך הם לא ישקעו לתחתית ויתפזרו יפה בעוגה.
  • לא רוצים לשים הרבה שמן בעוגה? אפשר להמיר חצי מכמות השמן (או אפילו יותר) בכמות זהה של רסק תפוחים, כך גם חוסכים בקלוריות וגם מוסיפים עסיסיות לעוגה.
  • כאשר אופים קלתית (תחתית בצק לקיש או פאי) ללא המילוי, יש לבצק נטיה להתרומם במקומות שונים. על מנת למנוע מהבצק להתרומם, מניחים נייר אפיה מעל לבצק לפני הכנסתו לתנור ומפזרים עליו שעועית יבשה.
  • כשמכינים בצק פריך, צריך לשים לב לא לעבד אותו יותר מדי. אחרים שמעבדים את החומרים הרטובים, מוסיפים את החומרים היבשים עד ליצירת כדור בצק ולא מעבר לכך. עיבוד נוסף יגרום לבצק לאבד את האלסטיות שלו, והוא יפסיק להיות פריך ויתקשה מאוד באפייה.


לטיפים נוספים מהשף של ריצ' - לחצו כאן


יש לכם שאלות אל השף או טיפים בשבילנו? כתבו אלינו ונשמח לפרסם. 

טיפים לאפייה מוצלחת