מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

טיפים לעבודה עם ביצים

  • מסתבכים עם הפרדת ביצים? הצטיידו במשפך פלסטיק קטן. הניחו את המשפך מעל כוס, שברו לתוכו ביצה ונענעו אותו קלות. החלבון יזלוג דרך חור המשפך אל תוך הכוס, והחלמון יישאר במשפך.
  • בכל זאת זלגו כמה טיפות מהחלמון לחלבון שמיועד להקצפה? כדי להוציא את הטיפות האלה, לוקחים חצי קליפת ביצה שבורה ו"דגים" בעזרתה את טיפות החלמון שברחו. לא תאמינו, אבל זה עובד!
  • הקצפת הביצים צריכה להיות בטמפרטורת החדר כדי לקבל קצף טוב. לכן, כדאי להוציא את הביצים כחצי שעה-שעה לפני ההקצפה מהמקרר. אם שוכחים - אפשר לטבול את הביצים במים פושרים כדי לחמם אותן מעט.
  • הוספת סוכר במהלך ההקצפה צריכה להיעשות לאט ובהדרגה. אם מוסיפים את הסוכר בבת אחת, יווצר קצף לא אחיד ולא יציב.
  • רצוי להקציף את הביצים כמה שיותר קרוב לזמן השימוש. אם הקצף יושב, הוא עלול לאבד מחוזקו ומגמישותו.



אוהבים לאפות? באתר ריצ' תוכלו למצוא מגוון מתכונים למאפים ועוגות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות

לטיפים נוספים מהשף של ריצ' - לחצו כאן


יש לכם שאלות אל השף או טיפים בשבילנו? כתבו אלינו ונשמח לפרסם. 

טיפים לעבודה עם ביצים