מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכונים לטירה לאכילה / אוהד כהן

החומרים:

 

  • ¼ 2 כוסות קמח
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כוס מים רותחים


לקרם שוקולד:

 


לציפוי:

 

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף תמצית וניל


לקישוט: 

 

  • 16 גביעי גלידה
  • סוכריות צבעוניות
  • בובות, דלתות לגו ודגלים קטנים לקישוט



ההכנה:

 

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • בקערת המיקסר טורפים את החומרים לעוגה, ללא המים. מוסיפים את המים ומערבלים כדקה. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית גדולה משומנת.
  • אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • חותכים את העוגה לפרוסות מלבניות עבות.
  • בינתיים מקציפים את חומרי קרם השוקולד לקרם יציב.
  • על מגש מכוסה ברדיד אלומיניום מסדרים את פרוסות העוגה בשורה, מורחים בקרם, מסדרים כך 5 שורות לגובה, עוגה וקרם, כמו בתמונה.
  • ממיסים את חומרי הציפוי על אש נמוכה ומצפים את גביעי הגלידה, מפזרים מעל סוכריות.
  • מסדרים בשתי פינות הטירה את גביעי השוקולד, מוסיפים את הבובות, הדגלים והדלתות ויוצרים טירה.
טירה לאכילה - מתכונים לאפייה