מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לטירמיסו

 

תבנית בגודל 20X30 ס"מ או 8-6 כוסות
 


המרכיבים:

 

  • 250 גרם עוגיות בשקוטי
  • 1/2 כוס קפה נמס חזק (ללא חלב)
  • 4 חלמונים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 שקית ג'לטין
  • 2 כפות ברנדי או ליקר קפה
  • 2 מיכלים (424 מ"ל) ריצ' בסיס להכנת קצפת
  • לקישוט: 3 כפות אבקת קקאו



אופן ההכנה:

 

  • טובלים עוגיות בקפה ומרפדים את תחתית התבנית או הכוסות בשכבה של עוגיות. מאחסנים במקרר עד להמשך ההכנה.
  • מכינים סיר אדים כפול ומקציפים בו את החלמונים והסוכר במשך כ־6 דקות (במערבל ידני או חשמלי), עד שמתקבל קצף יציב. מניחים בצד.
  • מערבבים את הג'לטין והברנדי (או הליקר). ממיסים כחצי דקה במיקרוגל, עד שמתקבל נוזל אחיד. מצננים במקרר 10 דקות עד לשימוש.
  • מוסיפים אותו תוך כדי ערבוב לקצף החלמונים החמים.
  • מקציפים את מכלי שמנת ריצ לקצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לקצף החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למוס אחיד.
  • יוצקים את המוס בתבנית או מחלקים אותו בין הכוסות. מעבירים למקרר לפחות שעה

לפני ההגשה. מנפים את הקקאו על המנה ומגישים.

טירמיסו - מתכונים לאפיה