מתכון לטירמיסו
תבנית בגודל 20X30 ס"מ או 8-6 כוסות
המרכיבים:
- 250 גרם עוגיות בשקוטי
- 1/2 כוס קפה נמס חזק (ללא חלב)
- 4 חלמונים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 שקית ג'לטין
- 2 כפות ברנדי או ליקר קפה
- 2 מיכלים (424 מ"ל) ריצ' בסיס להכנת קצפת
- לקישוט: 3 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- טובלים עוגיות בקפה ומרפדים את תחתית התבנית או הכוסות בשכבה של עוגיות. מאחסנים במקרר עד להמשך ההכנה.
- מכינים סיר אדים כפול ומקציפים בו את החלמונים והסוכר במשך כ־6 דקות (במערבל ידני או חשמלי), עד שמתקבל קצף יציב. מניחים בצד.
- מערבבים את הג'לטין והברנדי (או הליקר). ממיסים כחצי דקה במיקרוגל, עד שמתקבל נוזל אחיד. מצננים במקרר 10 דקות עד לשימוש.
- מוסיפים אותו תוך כדי ערבוב לקצף החלמונים החמים.
- מקציפים את מכלי שמנת ריצ לקצפת יציבה. מוסיפים את הקצפת לקצף החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למוס אחיד.
- יוצקים את המוס בתבנית או מחלקים אותו בין הכוסות. מעבירים למקרר לפחות שעה
לפני ההגשה. מנפים את הקקאו על המנה ומגישים.
