מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לטרייפל בננה, קצפת ופירות עונה צבעוניים

8 מנות בכוסות מנה אחרונה
 


המרכיבים:



לעוגה (לתבנית אינגליש קייק):

  • 1/2 1 כוסות קמח (190 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס (200 גר') סוכר
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 2/3 מיכל (140 מ"ל) ריצ' בסיס


לקצפת:

 

  • 1 כפית תמצית וניל
  • 60 גר' חמאה מומסת או מרגרינה
  • 1 בננה בשלה חתוכה, לקוביות לפרוסות קטנות


לסירופ:

 

  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • 1/4 כוס רום (50 מ"ל)


לשכבות:

 



אופן ההכנה:

 

  • מחממים תנור לחום גבוה (175 מעלות). משמנים תבנית אינגליש קייק ומניחים בבסיסה נייר אפייה.
  • לעוגה: מערבבים בקערה בינונית קמח, אבקת אפייה 3/4 כוס סוכר ומלח. בקערה נפרדת מקציפים יחד ביצים, קצפת ריצ', תמצית וניל וחמאה מומסת. מוסיפים אל קערת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות הבננה וממשיכים לערבב. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • לסירופ: מחממים בסיר קטן סוכר ורום עד להמסה ומסירים מהלהבה.
  • מערבבים בקערה את הפירות עם סוכר וניל.
טרייפל בננה, קצפת ופירות עונה צבעוניים - מתכונים לאפיה