מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכונים לטרייפל עם תותים ובננה

החומרים לכ-16 מנות:



1 עוגת ספוג או חבילת בישקוטים

 

לסירופ:

 

  • 1 כוס (250 גרם) סוכר
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 רצועות קליפת לימון
  • 4 כפות ליקר תפוזים או קאסיס
  • או:
  • 1 כוס יין קינוח
  • 4 כפות ליקר


לקרם וניל:

 

  • 4 חלמונים
  • 1/2 כוס (125 גרם) סוכר
  • 4 כפות (25 גרם) קורנפלור
  • 2 כפות (20 גרם) קמח
  • 1/2 1 מיכלים (630 מ"ל) ריצ'קפה
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל


וגם:

 

  • 500 גרם תותים פרוסים
  • 2 בננות פרוסות



ההכנה:

 

  • להכנת הסירופ, מבשלים יחד את המרכיבים, ללא הליקר, עד שמתקבל סירופ. מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר. או מערבבים את היין עם הליקר.
  • להכנת הקרם, טורפים את החלמונים עם הסוכר במטרפת יד. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב.
  • מחממים ריצ'קפה עם הווניל, כמעט עד רתיחה, יוצקים מעט לתערובת החלמונים ומערבבים. מחזירים לסיר ומבשלים תוך בחישה, עד שהקרם מסמיך. מרחיקים את מקל הווניל, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים לפחות חצי שעה במקרר.
  • מקציפים קצפת ריצ' עם פודינג וניל ומערבבים עם הקרם.
  • בגביע זכוכית גדול שמים פרוסות עוגה, או בישקוטים, יוצקים מעל מהסירופ, או טובלים ביין הקינוח והליקר. מכסים בקרם וניל ומפזרים מעל פרוסות תות ובננות. חוזרים על השכבות עוד פעמיים. בשכבה העליונה מפזרים רק תותים, הבננות עלולות להשחיר. מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים במקרר.
  • בעזרת כף גדולה מגישים מהטרייפל, לכל הגובה.



למתכוני קינוחים נוספים - לחצו כאן

טרייפל עם תותים ובננה - מתכונים לאפיה