מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון ללזניה במילוי שמנת, פטריות ורוטב עגבניות (חלבי)

תבנית אובלית או מרובעת גדולה


המרכיבים:

 

  • 1 חבילה עלי לזניה (500 גר')
  • מלח ופלפל

 


לרוטב עגבניות:

 

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 ענף בזיליקום, מופרד לעלים וקצוץ
  • 1/2 ליטר עגבניות קלופות, מרוסקות

 


למילוי שמנת (בשמל):

 

  • 75 גר' חמאה
  • 3 כפות גדושות קמח (כ-80 גר')
  • 1 כוס חלב (200 מ"ל)
  • 2 מיכלים (440 מ"ל) ריצ' בסיס

 


לבישול והקרמה:

 

  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 250 גר' פטריות שמפניון או פורטבלו חתוכות לפרוסות דקות
  • 1 כף שמן זית


 

להקרמה:

 

  • 50 גר' גבינת מוצרלה מגוררת

 


אופן ההכנה:

 

  • לרוטב עגבניות: בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמבהיר. מוסיפים בזיליקום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות. מעבירים את תכולת הסיר למיכל מעבד מזון או בלנדר וקוצצים למחית חלקה. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים למקרר.
  • במחבת גדולה מחממים כף שמן זית ומטגנים את הפטריות עם חצי כפית מלח כ-4 דקות, עד להזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • מחממים בסיר גדול מים וכפית מלח ומבשלים את עלי הלזניה לפי ההוראות שעל האריזה. שוטפים במים ומניחים את עלי הלזניה כשהם פרושים ישר על גבי מגבות עד לשימוש.
  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • למילוי שמנת (בשמל): בסיר קטן ממיסים חמאה ומוסיפים קמח. מחממים יחד תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים חלב ושמנת ריצ' ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה בעזרת מקצף ידני (כדי למנוע גושים). כשהרוטב מסמיך מסירים מהלהבה, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים גבינת שמנת ואגוז מוסקט ומערבבים. מצננים בטמפרטורת החדר.
  • הרכבת המנה: משמנים את התבנית ומסדרים בבסיס את עלי הלזניה לכיסוי מלא. יוצקים מעל מצקת וחצי ממילוי השמנת (בשמל) ומורחים בשכבה אחידה. יוצקים מעל מצקת מרוטב העגבניות ומורחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל 1/3 מכמות הפטריות ומכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה. ממשיכים באותו האופן עד לסיום החומרים ול-4 שכבות לפחות של עלי לזניה. מסיימים בשכבת עלי לזניה מעל הכל. מפזרים מעל גבינת מוצרלה ואופים כ- 15-20 דקות, או עד שהלזניה מזהיבה מעט. מגישים חם.
לזניה במילוי שמנת, פטריות ורוטב עגבניות - מתכונים לבישול