כותר 1 כותר 2 כותר 3


לזניה עם חצילים, עגבניות ואגוזי מלך


החומרים ל-8-6 מנות:
  • 1 ק"ג חצילים
  • ¾ כוס פירורי לחם, עדיף מבייגלך עם שומשום
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית עלי תימין
  • 1 כפית מחטי רוזמרין קצוצים
  • 1 כפית עלי מרווה קצוצים
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 2 כפות שמן זית
  • 4-3 עגבניות קלופות פרוסות
  • ½ כוס (75 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • 500 גרם עלי לזניה ללא בישול
  • 2-1 כפות אורגנו

ההכנה:
  • קולים את החצילים על אש גלויה. מצננים מעט וקולפים. מעבירים לקערה ומועכים. מוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים עם הדבש, השום, עשבי התיבול והתבלינים.
  • מטגנים את פרוסות העגבניות הקלופות בשמן זית עד שהתרככו. בעזרת כף מחוררת מעבירים לצלחת ומטגנים בשמן שנותר את האגוזים. מוסיפים לצלחת.
  • משמנים תבנית חסינת אש בשמן זית ומכסים את התחתית בעלי לזניה, מורחים בתערובת חציל, מכסים בתערובת עגבניות ומזלפים מעל בסיס להקרמה ובישול של ריצ'.
  • חוזרים על השכבות פעמיים-שלוש, מסיימים בעלי לזניה. מכסים בפרוסות עגבנייה שנותרו ומזלפים מעל את הבסיס להקרמה ובישול שנותר.
  • אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.


למתכונים נוספים לראש השנה - לחצו כאן


עלי לזניה עם חצילים, עגבניות ואגוזי מלך
  טיפים מהשף של ריצ'  
טוחן מדיה בניית אתרים