מתכון ללזניה עם חצילים, עגבניות ואגוזי מלך
החומרים ל-8-6 מנות:
- 1 ק"ג חצילים
- ¾ כוס פירורי לחם, עדיף מבייגלך עם שומשום
- 1 כף דבש או סילאן
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית עלי תימין
- 1 כפית מחטי רוזמרין קצוצים
- 1 כפית עלי מרווה קצוצים
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- מלח ופלפל שחור
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- 2 כפות שמן זית
- 4-3 עגבניות קלופות פרוסות
- ½ כוס (75 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
- 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
- 500 גרם עלי לזניה ללא בישול
- 2-1 כפות אורגנו
ההכנה:
- קולים את החצילים על אש גלויה. מצננים מעט וקולפים. מעבירים לקערה ומועכים. מוסיפים את פירורי הלחם. מערבבים עם הדבש, השום, עשבי התיבול והתבלינים.
- מטגנים את פרוסות העגבניות הקלופות בשמן זית עד שהתרככו. בעזרת כף מחוררת מעבירים לצלחת ומטגנים בשמן שנותר את האגוזים. מוסיפים לצלחת.
- משמנים תבנית חסינת אש בשמן זית ומכסים את התחתית בעלי לזניה, מורחים בתערובת חציל, מכסים בתערובת עגבניות ומזלפים מעל בסיס להקרמה ובישול של ריצ'.
- חוזרים על השכבות פעמיים-שלוש, מסיימים בעלי לזניה. מכסים בפרוסות עגבנייה שנותרו ומזלפים מעל את הבסיס להקרמה ובישול שנותר.
- אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
