מתכון לליקר שוקולד / מירי מזרחי-אביב
החומרים:
- 700 מ"ל שמנת להקצפה של ריץ'
- 3 כפיות אבקת קפה נמס
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 3 ביצים
- ¼ 1 כוסות ליקר תפוזים
ההכנה:
- מערבבים בסיר את השמנת עם הקפה, הסוכר והווניל, מחממים כמעט עד רתיחה.
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים.
- טורפים את הביצים בקערית ומוסיפים מעט מהתערובת החמה, מערבבים ומחזירים לסיר. מערבבים ומסירים מהאש.
- מוסיפים את הליקר, מערבבים ויוצקים לבקבוקים. סוגרים בפקק ומנערים היטב.
- מגישים אחרי 3-4 ימים. מנערים לפני ההגשה. שומרים במקרר.
