מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למאפה כרובית מוקרם

החומרים:
 

  • 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים
  • 1/2 1 מיכלים (330 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • 2 כפות חמאה
  • 2-1 בצלי שאלוט קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות קמח
  • מלח גס, אגוז מוסקט ומעט פלפל לבן
  • 2-1 כפות עלי תימין טריים
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

 

לציפוי:

 

  • 5-4 כפות בייגלך גדולים עם שומשום מרוסקים במעבד מזון
  • 2 כפות שמן זית


ההכנה:

 

  • שמים את פרחי הכרובית בכלי מתאים למיקרוגל, יוצקים מעל כרבע כוס מהבסיס לבישול והקרמה של ריצ', מכסים. מרככים במיקרוגל, לא יותר מדי. שוטחים בתבנית חסינת אש.
  • מטגנים את הבצל כשתי דקות בחמאה, מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח ואת מה שנותר מהבסיס לבישול והקרמה של ריצ', מערבבים.
  • מחזירים לאש בינונית ומבשלים תוך בחישה כמעט עד רתיחה. מסירים מהאש, מתבלים ומוסיפים חצי מכמות הגבינה.
  • מפזרים את חצי מכמות הגבינה שנותרה על הכרובית ויוצקים מעל את הרביכה.
  • להכנת הציפוי, מפזרים על הרביכה בייגלך מרוסקים ומזלפים מעל שמן זית.
  • אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות, עד שהמאפה הזהיב.



למתכונים נוספים של מאפים - לחצו כאן

מאפה כרובית מוקרם - מתכונים לאפיה