מתכון למאפה כרובית מוקרם
החומרים:
- 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים קטנים
- 1/2 1 מיכלים (330 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
- 2 כפות חמאה
- 2-1 בצלי שאלוט קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות קמח
- מלח גס, אגוז מוסקט ומעט פלפל לבן
- 2-1 כפות עלי תימין טריים
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
לציפוי:
- 5-4 כפות בייגלך גדולים עם שומשום מרוסקים במעבד מזון
- 2 כפות שמן זית
ההכנה:
- שמים את פרחי הכרובית בכלי מתאים למיקרוגל, יוצקים מעל כרבע כוס מהבסיס לבישול והקרמה של ריצ', מכסים. מרככים במיקרוגל, לא יותר מדי. שוטחים בתבנית חסינת אש.
- מטגנים את הבצל כשתי דקות בחמאה, מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח ואת מה שנותר מהבסיס לבישול והקרמה של ריצ', מערבבים.
- מחזירים לאש בינונית ומבשלים תוך בחישה כמעט עד רתיחה. מסירים מהאש, מתבלים ומוסיפים חצי מכמות הגבינה.
- מפזרים את חצי מכמות הגבינה שנותרה על הכרובית ויוצקים מעל את הרביכה.
- להכנת הציפוי, מפזרים על הרביכה בייגלך מרוסקים ומזלפים מעל שמן זית.
- אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות, עד שהמאפה הזהיב.
