מתכון למאפה תפוחי אדמה
החומרים ל-4 מנות:
- 1 שן שום כתושה
- 20 גרם חמאה מלוחה רכה
- 4 תפוחי אדמה קלופים או בקליפה, פרוסים דק
- 1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
- 1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה
- אגוז מוסקט מגורר
- מלח
ההכנה:
- בקערית קטנה מערבבים את השום עם החמאה ומורחים בחלק מהתערובת תבנית חסינת אש.
- מסדרים בתבנית שכבות של תפוחי אדמה.
- מערבבים ריצ'קפה עם הבסיס לבישול והקרמה של ריצ'. יוצקים מעט מהתערובת על כל שכבת תפוחי אדמה, מגררים אגוז מוסקט ומתבלים במלח. מפזרים מעל את החמאה שנותרה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
- אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מסירים את הכיסוי ואופים כרבע שעה נוספת, עד שתפוחי האדמה זהובים.
