מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למאפה פילו עם תרד וקשקבל

החומרים:

 

  • 6 עלי פילו (250 גרם) של "שלושת האופים"
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית

 

למילוי:

 

  • 400 גרם עלי תרד טריים
  • 250 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (250 מ"ל) ריצ'קפה
  • 1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים
  • 2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים, מעוכים או מגוררים גס
  • מלח ופלפל שחור טחון


ההכנה:

 

  • בקערה קטנה מערבבים את החמאה עם השמן. בעזרת מברשת מורחים בחלק מהתערובת תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שוטחים בתבנית עלה פילו כשהמיותר גולש מעבר לדפנות, מורחים בשומן. מניחים מעל את העלים הנותרים תוך הברשת כל עלה בשומן.
  • שוטפים את עלי התרד ומבלי לייבש חולטים כשתי דקות בסיר, על אש בינונית, רק עד שהתרד נובל. מסננים, קוצצים גס ושמים בקערה. מוסיפים את הגבינות, הביצים, ריצ'קפה ובסיס לבישול והקרמה, את עשבי התיבול ומחית תפוחי האדמה. מתבלים בפלפל ושוטחים על עלי הפילו. מקפלים מעל את עלי הפילו הגולשים בצורה לא סימטרית ומברישים בשומן הנותר.
  • אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעלים בצבע זהוב עמוק.
  • אפשר להכין בכלים אישיים ואז זמן האפייה 25-20 דקות. 




למתכונים נוספים של מאפים - לחצו כאן

מאפה פילו עם תרד וקשקבל - מתכונים לאפיה