כותר 1 כותר 2 כותר 3


מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמים
 

החומרים ל-12 מאפינס:
  • 2 כוסות קמח (300 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 125 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס דבש (200 גרם)
  • 3 כפות מים רותחים
  • 1 מיכל קצפת ריצ' (212 מ"ל)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (75 גרם)
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
לתפוחים מוקרמים:
  • 4 תפוחי גרני סמית
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'

ההכנה:
  • מערבבים את הקמח עם האבקות.
  • בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הדבש שדולל במים הרותחים. מוסיפים את הקצפת והביצה ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האגוזים וקליפת הלימון.
  • משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.
  • אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת. מתאים להגיש כשעדיין חמים. אפשר לצנן, להקפיא ולחמם מעט במיקרוגל.
  • להכנת התפוחים: בעזרת תפוחן מרחיקים את מרכז התפוח ופורסים לעיגולים בעובי 5 מ"מ, שוטחים במחבת רחבה. מפזרים על התפוחים את הסוכר החום, יוצקים מעל את הקצפת. מבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד שהתפוחים זהובים והקצפת נספגה בהם. מגישים ליד המאפינס.


למתכונים נוספים לראש השנה - לחצו כאן


מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמים
  טיפים מהשף של ריצ'  
טוחן מדיה בניית אתרים