מאפינס דבש עם תפוחים מוקרמים
החומרים ל-12 מאפינס:
- 2 כוסות קמח (300 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 125 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס דבש (200 גרם)
- 3 כפות מים רותחים
- 1 מיכל קצפת ריצ' (212 מ"ל)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (75 גרם)
- קליפה מגוררת מחצי לימון
לתפוחים מוקרמים:
- 4 תפוחי גרני סמית
- 2 כפות סוכר חום
- 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
ההכנה:
- מערבבים את הקמח עם האבקות.
- בקערת המיקסר מקציפים את החמאה עם הדבש שדולל במים הרותחים. מוסיפים את הקצפת והביצה ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האגוזים וקליפת הלימון.
- משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת. מתאים להגיש כשעדיין חמים. אפשר לצנן, להקפיא ולחמם מעט במיקרוגל.
- להכנת התפוחים: בעזרת תפוחן מרחיקים את מרכז התפוח ופורסים לעיגולים בעובי 5 מ"מ, שוטחים במחבת רחבה. מפזרים על התפוחים את הסוכר החום, יוצקים מעל את הקצפת. מבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד שהתפוחים זהובים והקצפת נספגה בהם. מגישים ליד המאפינס.
למתכונים נוספים לראש השנה - לחצו כאן