מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למוס שוקולד בשני צבעים

החומרים ל-14-12 מנות:



למוס כהה:

 

  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 80 גרם חמאה מלוחה רכה
  • 3 ביצים מופרדות
  • 3 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ'


למוס לבן:

 

  • 200 גרם שוקולד לבן מומס
  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין מומס במעט שמנת חמה
  • 3 חלמונים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 1 מיכלים (330 מ"ל) קצפת ריצ'
  • 3 כפות ליקר תפוזים, גרנד מרינייה


ההכנה:

 

  • להכנת המוס הכהה: מערבבים את השוקולד המריר המומס עם החמאה, החלמונים ואבקת הקקאו.
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
  • בקערה נפרדת מקציפים קצפת ריצ' (אפשר את כל הכמות הדרושה להכנת המתכון).
  • מקפלים את תערובת השוקולד עם הקצף והקצפת לתערובת אחידה וחלקה. יוצקים לטבעות מתכת מרופדות בשקף, מונחות על צלחת, לכוסות קטנות או לגביעים, עד חצי הגובה. מצננים כשעה במקרר לפני שמכינים את המוס הלבן.
  • להכנת המוס הלבן, מערבבים את השוקולד המומס עם הג'לטין המומס.
  • טורפים את החלמונים עם הסוכר ומערבבים עם תערובת השוקולד.
  • מקציפים קצפת ריצ' ומקפלים עם תערובת השוקולד ועם הליקר. שוטחים על המוס הכהה. שומרים במקרר או במקפיא. מוציאים מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה.
  • מתאים להגיש עם קולי פירות - פירות טריים מרוסקים, כמו תות, פטל או מנגו.




למתכוני קינוחים נוספים - לחצו כאן

מוס שוקולד בשני צבעים - מתכונים לאפיה