מתכון למוס שוקולד ופרילי / אורטל
החומרים:
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/2 כוס ממרח נוטלה
- 2 כוסות פצפוצי אורז
- 2 מיכלי שמנת להקצפה של ריצ'
- 250 גרם שוקולד מריר בקוביות
- 500 מ"ל פרילי תות או פרי אחר
לקישוט:
- שוקולד חלב מגורר
ההכנה:
- מערבבים היטב בקערה את החמאה המומסת עם הנוטלה, מוסיפים את הפצפוצים ומערבבים.
- ממיסים את השוקולד עם מיכל שמנת, דקה במיקרוגל. מערבבים היטב. מצננים חצי שעה במקרר.
- בקערה נפרדת מקציפים את מיכל השמנת שנותר, מקפלים פנימה את הפרילי.
- מוציאים את קרם השוקולד מהמקרר ומקציפים עד שמתקבל קרם אוורירי.
- להרכבת המנה, שוטחים מעט מתערובת הפצפוצים בתבנית סיליקון או בתבנית רגילה. מכסים במוס פרילי ובמוס שוקולד.
- מקררים כשעה במקפיא. לפני ההגשה מקשטים בשוקולד חלב.
