מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למוס שוקולד ורוטב פירות אדומים

6 מנות ב-6 גביעי מנה אחרונה או בכלי הגשה מרכזי
 


חומרים:



למוס שוקולד:

 

  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת ריצ'
  • 250 גרם שוקולד מריר, שבור לטבליות
  • ¼ כוס מים
  • ½ שקית (7 גרם) ג'לטין


לרוטב פירות אדומים:

 

  • 200 גרם פירות אדומים קפואים מכל סוג
  • 1 כוס יין אדום
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר



אופן ההכנה:

 

  • למוס שוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל כדקה ומערבבים. מחזירים למיקרוגל לחצי דקה נוספת ומערבבים עד להעלמת כל הגושים. מניחים בצד. בקערת מערבל מקציפים במהירות גבוהה את השמנת עד לקבלת קצף יציב. מערבבים בכוס קטנה את המים עם הג'לטין ומחממים במיקרוגל 20 שניות או עד להעלמת כל הגושים. מוסיפים אל הקצף תוך כדי הקצפה נוספת של כחצי דקה. מקפלים בעדינות את השוקולד המומס אל הקצף עד לקבלת מוס אחיד.
  • לרוטב פירות אדומים: מחממים בסיר קטן את היין, חצי כוס מים, הפירות האדומים והסוכר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-5 דקות. מעבירים לכלי אחסון ומצננים במקרר עד להגשה.
  • ההגשה: מעבירים את המוס אל כלי הגשה מרכזי או מחלקים ל-6 גביעי מנה אחרונה ומצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. מגישים עם כף רוטב פירות אדומים מעל.




למתכוני קינוחים נוספים - לחצו כאן

מוס שוקולד ורוטב פירות אדומים - מתכונים לאפיה