מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למלבי מוקצף

החומרים ל-8-6 מנות:

 


לסירופ:

 

  • 1/2 כוס (125 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • מעט מי ורדים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף סירופ גרנדין (רימונים)


לקישוט:

 

  • פיסטוק קלוי קצוץ גס



ההכנה:

 

  • בסיר בעל תחתית עבה מערבבים יחד ריצ'קפה, קצפת, קורנפלור וסוכר, לתערובת חלקה.
  • מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, עד שהתערובת הסמיכה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים היטב במקרר.
  • להכנת הסירופ, בסיר קטן וכבד מביאים לרתיחה את הסוכר עם המים. מנמיכים מעט את האש ומבשלים מספר דקות, עד שמתקבל סירופ. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים, מיץ הלימון והגרנדין.
  • להגשה, מעבירים את תערובת המלבי לקערת המיקסר ומקציפים היטב, מחלקים ל-8 גביעים או כוסיות, מזלפים מעל סירופ ומקשטים בפיסטוק. מאחר מהמלבי מוקצף הסירופ שוקע למטה ונוצרת שכבה ורודה בתחתית.




למתכוני קינוחים נוספים - לחצו כאן

מלבי מוקצף - קינוחים