מתכון למלבי שוקולד לבן עם דובדבנים וקוקוס קלוי / אינה פיינרמן
החומרים:
לגנאש:
- 1/4 כוס שמנת להקצפה של ריצ'
- 1 כפית זרעי הל שלמים
- 1 מקל קינמון
- 120 גרם שוקולד לבן קצוץ
למלבי:
- 4 כוסות חלב
- 8 כפות קורנפלור מנופה
- 3 כפות מי ורדים
- ¼ 1 כוסות שמנת להקצפה של ריצ'
- 1/2 כוס סוכר
לרוטב דובדבנים:
- 200 גרם דובדבנים מגולענים, טריים או משומרים
- 1/2 כוס סוכר
- מעט קוקוס טחון קלוי
ההכנה:
- תחילה מכינים את הגנאש, בסיר קטן מביאים כמעט עד רתיחה את השמנת. מוסיפים את זרעי ההל ומקל הקינמון ומסירים מהאש. ממתינים 10 דקות. מסננים ומביאים שוב כמעט עד רתיחה. יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים היטב.
- יוצקים לכלי זכוכית בקוטר 20 עד 24 ס"מ ומצננים לפחות שעה במקרר.
- להכנת המלבי, בקערה קטנה מערבבים היטב כוס חלב עם הקורנפלור ומי הוורדים.
- מביאים לרתיחה את 3 כוסות החלב שנותרו עם השמנת והסוכר וטורפים פנימה את תערובת הקורנפלור. מביאים לרתיחה תוך ערבוב במטרפה ומבשלים כ-3 שניות נוספות, להסמכת התמיסה.
- יוצקים את המלבי החם על הגנאש הקר שבכלי הזכוכית. מכסים את התבנית בניילון נצמד צמוד למלבי, כדי למנוע יצירת קרום. מקררים לפחות שעתיים לפני ההגשה.
- להכנת רוטב הדובדבנים, על אש נמוכה מביאים לרתיחה את הדובדבנים עם הסוכר ומבשלים עד שהדובדבנים התרככו. מסירים מהאש ומקררים.
- מחלקים את המלבי הקר למנות ומגישים עם כף מרוטב הדובדבנים, מקשטים בקוקוס קלוי.
