מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למרנג נוטלה / קרן יגיל

החומרים ל-9 מנות אישיות:



למרנג:

 

  • 3 חלבונים
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס


לקרם נוטלה:

 


לקציפה לבנה:

 


לקישוט:

 

  • אבקת קקאו



ההכנה:

 

  • מקציפים היטב את החלבונים עם המלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת הקפה, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול. על נייר אפייה משרטטים 27 עיגולים בקוטר 8 ס"מ, ומזלפים בתוכם את המרנג. אפשר למרוח במרית מתכת.
  • אופים שעתיים בחום נמוך, 120 מעלות. מצננים בתבנית.
  • להכנת קרם נוטלה, מקציפים היטב את השמנת, מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הנוטלה.
  • לקציפה הלבנה, מקציפים את השמנת.
  • להרכבת המנה, על 9 מרנגים מורחים קצפת, מכסים במרנג נוסף, מעל קרם נוטלה ומעל מרנג. מזלפים מעל קצפת ובוזקים אבקת קקאו. שומרים במקפיא, אפילו חודש. מגישים מבלי להפשיר.
  • בין השכבות או כרוטב אפשר להוסיף פירות כמו תותים או פירות יער פרוסים או מרוסקים.
  • אפשר להחליף את הקציפה הלבנה בקרם מוקה על-ידי הוספה של קפה נמס מומס במעט מים רותחים שמוסיפים לקראת סוף ההקצפה.
מרנג נוטלה - מתכונים לאפייה