מתכון למרנג נוטלה / קרן יגיל
החומרים ל-9 מנות אישיות:
למרנג:
- 3 חלבונים
- קורט מלח
- 3/4 כוס סוכר
- 2 כפיות אבקת קפה נמס
לקרם נוטלה:
- 1 מיכל שמנת להקצפה של ריצ'
- 1 צנצנת שוקולד נוטלה, כ-8 כפות גדושות
לקציפה לבנה:
- 1 מיכל שמנת מתוקה של ריצ'
לקישוט:
- אבקת קקאו
ההכנה:
- מקציפים היטב את החלבונים עם המלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ואת הקפה, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
- מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול. על נייר אפייה משרטטים 27 עיגולים בקוטר 8 ס"מ, ומזלפים בתוכם את המרנג. אפשר למרוח במרית מתכת.
- אופים שעתיים בחום נמוך, 120 מעלות. מצננים בתבנית.
- להכנת קרם נוטלה, מקציפים היטב את השמנת, מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את הנוטלה.
- לקציפה הלבנה, מקציפים את השמנת.
- להרכבת המנה, על 9 מרנגים מורחים קצפת, מכסים במרנג נוסף, מעל קרם נוטלה ומעל מרנג. מזלפים מעל קצפת ובוזקים אבקת קקאו. שומרים במקפיא, אפילו חודש. מגישים מבלי להפשיר.
- בין השכבות או כרוטב אפשר להוסיף פירות כמו תותים או פירות יער פרוסים או מרוסקים.
- אפשר להחליף את הקציפה הלבנה בקרם מוקה על-ידי הוספה של קפה נמס מומס במעט מים רותחים שמוסיפים לקראת סוף ההקצפה.
