כותר 1 כותר 2 כותר 3


מרק אפונה ירוקה מוקרם


החומרים ל-6 מנות:
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 כפות שמן זית עדין
  • 400 גרם אפונה ירוקה או קפואה מופשרת
  • 600 גרם תפוחי אדמה קלופים פרוסים דק
  • 4 כוסות (1 ליטר) מרק ירקות
  • 2 כוסות (500 מ"ל) מים
  • 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ' מחומם
  • מלח ופלפל שחור


ההכנה:
  • מאדים בסיר את הבצל בשמן הזית תוך ערבוב, על אש נמוכה, עד שהתרכך.
  • מוסיפים את האפונה ומבשלים כ-2 דקות.
  • מוסיפים את תפוחי האדמה, המרק והמים. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית, מכסים את הסיר ומבשלים 20-15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. מסירים מהאש ומצננים מעט.
  • מרסקים את המרק בממחה מוט או בבלנדר. מוסיפים את הבסיס לבישול והקרמה של ריצ' ומתבלים במלח ופלפל.
  • מחממים על אש בינוני-נמוכה.

     

* מתאים להגיש עם גרגרי אפונה ועם קרוטונים

 

למתכונים נוספים לראש השנה - לחצו כאן


מרק אפונה ירוקה מוקרם
  טיפים מהשף של ריצ'  
טוחן מדיה בניית אתרים