מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למרק כופתאות / יונה ג'נח

החומרים:



500 בשר טחון 
1 ביצה
2 בצלים קטנים מגוררים
שמן
1 כוס אורז שטוף ומסונן
מלח, פלפל וכמון
1 כף פירורי לחם
½ 1 ליטר מים רותחים
2 גזרים פרוסים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 בטטה גדולה שלמה
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'



ההכנה:

 

  1. מערבבים את הבשר עם הביצה, בצל אחד מגורר, כף שמן והאורז. מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים עם פירורי הלחם. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
  2. קוצצים את הבצל השני ומטגנים בסיר בשמן חם עד שהזהיב, מוסיפים את המים הרותחים ומניחים בתוכם את כדורי הבשר, מבשלים כחצי שעה.
  3. מוסיפים את הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-45 דקות.
  4. כשהבטטה רכה מרסקים אותה בבלנדר בתוספת חצי כוס מים ומיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'.
  5. מניחים בצלחת מצע של בטטה ומעליה כופתאות עם הרוטב.
מרק כופתאות - מתכונים לבישול