מתכון למרק כתום
החומרים ל-6 מנות:
- 3/4 ק"ג דלעת
- 3 גזרים
- 1 בטטה
- 4 כוסות (1ליטר) ציר ירקות
- מלח
- 1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
להגשה:
- שמיר קצוץ
- מעט קצפת ריצ'
ההכנה:
- קולפים את הירקות וחותכים לקוביות גדולות, מניחים בסיר, מכסים בציר ירקות ומתבלים במלח. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40-30 דקות.
- מרסקים את המרק בבלנדר או בעזרת מוט ממחה. מחזירים לסיר, עם הבסיס לבישול והקרמה של ריצ'. מערבבים היטב ומחממים על אש נמוכה.
- מחלקים למנות, מקשטים בשמיר קצוץ ומזלפים מעט קצפת ריצ'.
