מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למרק כתום / יסמין רוסי בר-דוד

 

החומרים:


1 בצל גדול קצוץ
מעט שמן + 1 כף מרגרינה בטעם חמאה 
3 שיני שום כתושות
חתיכת ג'ינג'ר קלוף מגורר
5 גזרים קטנים או שניים גדולים, פרוסים גס
1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות גסות
½ 2 ליטר מים רותחים
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
 


ההכנה:

 

  1. מאדים את הבצל בשמן ומרגרינה כ-5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומאדים 5 דקות נוספות.
  2. מוסיפים את הגזר ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הדלעת, מערבבים, מכסים את הסיר ומאדים כ-10 דקות על אש בינונית.
  3. מוסיפים את המים ואבקת המרק, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי או עד שהירקות רכים.
  4. מתבלים ומוסיפים את הבסיס לבישול והקרמה של ריצ'.מחממים ומסירים מהאש. מרסקים במוט ריסוק או בבלנדר. אפשר לסנן.
  5. מומלץ להגיש עם טוסטים קלויים בתנור מרוחים בשמן זית ושום.
מרק כתום - מתכונים לבישול