מתכון למרק עדשים סמיך עם גבינת מוצרלה / לימור נסימי
החומרים:
500 גרם עדשים ירוקות מושרות כשעתיים במים
1 בצל גדול קצוץ
3 גזר חתוך לגפרורים
שמן זית לטיגון
4-3 שיני שום כתושות
2 כפות חמאה
4-3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ לקוביות
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
כ-2 ליטר מים רותחים
מלח ופלפל
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
4-2 כפות כמון טחון טרי
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
להגשה:
גבינת מוצרלה חתוכה גס
ההכנה:
- מטגנים את הבצל והגזר בסיר עם שמן זית חם, עד שהם שקופים. מוסיפים את השום והחמאה ומערבבים.
- מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר עם הסלרי והפטרוזיליה או הכוסברה.
- מערבבים ומוסיפים כ-2 ליטר מים רותחים, מלח, פלפל, אבקת המרק וכמון. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מומלץ לרסק חלקית במוט ריסוק. מבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים רכות.
- חמש דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הבסיס לבישול והקרמה של ריצ' ומערבבים.
- מחלקים לצלחות ומפזרים מעל גבינת מוצרלה חתוכה גס.
