מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למרק עדשים סמיך עם גבינת מוצרלה / לימור נסימי

החומרים:



500 גרם עדשים ירוקות מושרות כשעתיים במים
1 בצל גדול קצוץ
3 גזר חתוך לגפרורים
שמן זית לטיגון
4-3 שיני שום כתושות
2 כפות חמאה
4-3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ לקוביות
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
כ-2 ליטר מים רותחים 
מלח ופלפל 
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
4-2 כפות כמון טחון טרי
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ' 

 

להגשה:


גבינת מוצרלה חתוכה גס


ההכנה:

 

  1. מטגנים את הבצל והגזר בסיר עם שמן זית חם, עד שהם שקופים. מוסיפים את השום והחמאה ומערבבים.
  2. מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר עם הסלרי והפטרוזיליה או הכוסברה.
  3. מערבבים ומוסיפים כ-2 ליטר מים רותחים, מלח, פלפל, אבקת המרק וכמון. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מומלץ לרסק חלקית במוט ריסוק. מבשלים כחצי שעה, עד שהעדשים רכות.
  4. חמש דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הבסיס לבישול והקרמה של ריצ' ומערבבים.
  5. מחלקים לצלחות ומפזרים מעל גבינת מוצרלה חתוכה גס.
מרק עדשים סמיך עם גבינת מוצרלה - מתכונים לבישול