מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למרק ערמונים / עופרי איתן

החומרים:



3 בצלים קצוצים 
2 כרישות פרוסות
3 גבעולי סלרי
שמן זית לטיגון 
400 גרם ערמונים בוואקום
½ 1 ליטר מים רותחים 
מלח ופלפל 
4 ענפי תימין
3 עלי דפנה 
1 חבילה פטריות שמפיניון 
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ' 

 

להגשה:


עלי בזיליקום 
 


ההכנה:

 

  1. בסיר עמוק מטגנים את הבצל והכרישה עם הסלרי בשמן זית חם, עד שהזהיבו.
  2. מוסיפים את הערמונים ואת המים הרותחים, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את התימין ועלי הדפנה.
  3. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  4. מוסיפים את הפטריות ובסיס לבישול והקרמה של ריצ' ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  5. מרחיקים את התימין ועלי הדפנה ומרסקים בעזרת מוט ריסוק או בבלנדר.
  6. מחלקים לצלחות, קוצצים את עלי הבזיליקום ומפזרים על המרק.



הערת המערכת: את הפטריות הטריות אפשר להחליף בחופן פטריות מיובשות ששרו מעט במים רותחים. מוסיפים למרק עם מי ההשריה.

מרק ערמונים - מתכונים לבישול