מתכון למרק ערמונים / עופרי איתן
החומרים:
3 בצלים קצוצים
2 כרישות פרוסות
3 גבעולי סלרי
שמן זית לטיגון
400 גרם ערמונים בוואקום
½ 1 ליטר מים רותחים
מלח ופלפל
4 ענפי תימין
3 עלי דפנה
1 חבילה פטריות שמפיניון
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
להגשה:
עלי בזיליקום
ההכנה:
- בסיר עמוק מטגנים את הבצל והכרישה עם הסלרי בשמן זית חם, עד שהזהיבו.
- מוסיפים את הערמונים ואת המים הרותחים, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את התימין ועלי הדפנה.
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
- מוסיפים את הפטריות ובסיס לבישול והקרמה של ריצ' ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- מרחיקים את התימין ועלי הדפנה ומרסקים בעזרת מוט ריסוק או בבלנדר.
- מחלקים לצלחות, קוצצים את עלי הבזיליקום ומפזרים על המרק.
הערת המערכת: את הפטריות הטריות אפשר להחליף בחופן פטריות מיובשות ששרו מעט במים רותחים. מוסיפים למרק עם מי ההשריה.
