מתכון למרק ערמונים ופטריות יער עם שמנת
החומרים:
400 גרם ערמונים בוואקום
¼ כוס פטריות יער חתוכות לרבעים
1 בצל קצוץ
5 כפות שמן זית
1 כף חמאה
1 שן שום קצוצה
מלח ופלפל
4 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק פטריות
1 עלה דפנה
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
להגשה:
שמנת חמוצה
פיסטוק קלוי קצוץ
ההכנה:
- על אש בינונית מטגנים את הבצל בשמן הזית ובחמאה עד שהזהיב. מוסיפים את הערמונים, הפטריות והשום ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
- בסיר בינוני מרתיחים את המים, מוסיפים את תערובת הפטריות והערמונים. מוסיפים את אבקת המרק ועלה הדפנה. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
- מוסיפים את הבסיס לבישול והקרמה של ריצ' ומחממים.
- מרחיקים את עלה הדפנה, מרסקים במוט ריסוק או בבלנדר ומסננים.
- מחלקים לצלחות, מוסיפים מעט שמנת חמוצה ומפזרים מעל פיסטוק קצוץ.
