מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למרק פטריות מוקרם

החומרים ל-8-6 מנות:

 

  • 50 גרם פטריות מיובשות מכל סוג
  • 2 וחצי כוסות (575 מ"ל) מים רותחים
  • 4 כפות אבקת מרק פטריות או קמח
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון (250 גרם) פרוסות דק
  • 1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה
  • 1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'



ההכנה:

 

  • משרים את הפטריות המיובשות כרבע שעה בקערה עם חלק מהמים הרותחים.
  • מערבבים היטב את המים שנותרו עם אבקת המרק או הקמח בסיר בינוני, מחממים על אש בינונית תוך בחישה, עד שהתערובת חלקה.
  • מוסיפים את הפטריות הפרוסות, את הפטריות המיובשות המושרות, עם המים ושני סוגי הריצ'. מערבבים היטב וממשיכים לבשל כרבע שעה. טועמים ובמידת הצורך מתבלים במלח.
  • מתאים להגיש עם קרוטונים או פרוסות ג'בטה מרוחות במעט חמאה ואפויות.
מרק פטריות מוקרם - מתכונים לבישול