מתכון למרק קישואים קטיפתי עם שמיר / ליאת עזרן
החומרים:
1 ק''ג קישואים בקליפה חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 ליטר מים
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
מלח ופלפל
להגשה:
1 כף שמיר קצוץ
ההכנה:
- מבשלים בסיר את הקישואים, תפוחי האדמה והבצל עם המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
- מרסקים היטב את המרק בעזרת מוט ריסוק או בבלנדר.
- מוסיפים בסיס לבישול והקרמה של ריצ' ומתבלים באבקת מרק בטעם עוף ובמלח ופלפל.
- מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.
- מחלקים לצלחות ומפזרים מעל שמיר קצוץ.
הערת המערכת: את הקישואים אפשר להחליף בגזר או בשומר
