מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מרק קרם עגבניות / לימור נסימי

מתכון זוכה



החומרים:



10 עגבניות גדולות עסיסיות ואדומות
40 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
4 בצלים ירוקים קצוצים
2 שיני שום גדולות כתושות 
1 כף קמח
1 ליטר ציר ירקות
2 כפות תימין טרי 
2 חופנים גדולים אורגנו טרי קצוץ
10 חוטי זעפרן ב-1/4 כוס מים חמים (לא חייבים אך מומלץ ביותר)
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ' 
מלח ופלפל



ההכנה:

 

  1. חולטים את העגבניות כשתי דקות במים רותחים, מעבירים למים קרים וקולפים. חוצים את העגבניות ומרוקנים אותן.
  2. קולים את העגבניות בגריל, עד שהן חרוכות מעט ועם ריח קלוי (מוסיף מאוד לארומה).
  3. מקררים מעט וחותכים לקוביות קטנות.
  4. ממיסים בסיר את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את הבצל הירוק והשום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 15 דקות. מוסיפים את הקמח ובוחשים כדקה.
  5. מוסיפים את הציר, ומתבלים בתימין,זעפרן עם המים וחופן מהאורגנו. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות.
  6. מסירים מהאש, מרסקים בבלנדר, מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים את האורגנו הנותר ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את הבסיס לבישול והקרמה של ריצ', מתבלים במלח ופלפל ומחממים עד רתיחה.
עגבניות - מתכונים לבישול