מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למרק תפוחי אדמה עם פטריות וכרישה בשמנת / מיטל ריזגן

החומרים: 



5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
4 כרישות, רק החלק הלבן, חתוכות לקוביות 
5 כפות חמאה רכה
1/2 חבילה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
1 שן שום כתושה
1 ליטר מים
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף 
מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'


להגשה:


בצל ירוק קצוץ 
גבינת פרמזן מגוררת
 


ההכנה: 

 

  1. מטגנים את קוביות תפוחי האדמה והכרישה במחבת עם חמאה, על אש נמוכה, עד שהתחילו להתרכך.
  2. מוסיפים את רבעי הפטריות והשום, מערבבים ומבשלים כשתי דקות. בינתיים מרתיחים בסיר את המים עם אבקת המרק.
  3. מוסיפים את הירקות ומבשלים עד שהירקות רכים, מתבלים במלח, ופלפל ומעט אגוז מוסקט. מעבירים לבלנדר ומרסקים.
  4. מוסיפים כמעט את כל המיכל של בסיס להקרמה ובישול של ריצ'.
  5. מחלקים לצלחות אישיות ומקשטים בבצל ירוק קצוץ, מעט מהשמנת שנותרה וגבינת פרמזן.



הערת המערכת: אפשר להחליף את הכרישה והפטריות בשורש פטרוזיליה ולפת

מרק תפוחי אדמה עם פטריות וכרישה בשמנת - מתכונים לבישול