מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לטארטלט שוקולד וקסיס

החומרים:



בצק פריך:

 

  • 400 גר' קמח
  • 100 גר' שקדים טחונים
  • 250 גר' חמאה קרה בקוביות
  • גרירת לימון
  • 100 גר' סוכר
  • 80 גר' ביצים
  • 50 גר' מים קרים


גנאש קאסיס:

 



ההכנה: 



בצק פריך:

 

  • במיקסר (וו גיטרה) שמים קמח וחמאה. מעבדים עד קבלת פירורים קטנים ואחידים.
  • מוסיפים שקדים טחונים, סוכר וגרירת לימון ולערבב קלות.
  • תוך כדי ערבול במהירות איטית מוסיפים ביצים ומים. מגבירים מהירות ומערבלים רק עד קבלת בצק. מקררים היטב לפני השימוש.
  • מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר שיתאים לטרטלט בקוטר 6-8 ס"מ, מניחים ברינג ומקפיאים.
  • כאשר הקלתיות קפואות, מחוררים את התחתית שלהן, מניחים נייר אלומיניום צמוד לבצק, ממלאים במשקולות עד לקצה הדופן ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 דקות.
  • מסירים את הנייר,האלומינים והמשקולות ומתמיכים את הטמפרטורה' ל-140 מעלות. אופים עוד כ-15 דקות עד לייבוש מלא.
  • מצננים וממלאים בגנאש.


גנאש קסיס:

 

  • ממיסים את השוקולד בבן מרי. מחממים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים את השמנת לשוקולד במנות, תוך כדי עירבוב מתמיד עד קבלת גנאש אחיד ומבריק.
  • מוסיפים את הליקר ומעבדים באמצעות מוט בראון (כדי לא להכניס אויר).
  • יוצקים את הגנאש לטרטלטים ומקררים עד התייצבות.
טארטלט שוקולד וקסיס - קינוחים