מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לטרייפל עם קרם מסקרפונה ופירות יער

בקערת זכוכית מרכזית גדולה או בכוסות אישיות
 


החומרים:



שטרויזל:

 

  • 350 ג' קמח
  • 350 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 350 ג' סוכר
  • גרירת לימון
  • 350 ג' שקדים פרוסים שבורים ידנית


קרם מסקרפונה:

 


רוטב פירות יער :

 

  • 800 גר' תערובת פירות יער קפואים
  • סוכר על-פי הטעם


קרם פטיסייר:

 

  • ½ ליטר חלב
  • מקל וניל
  • 120 גר' חלמונים
  • 120 גר' סוכר
  • 40 גר' קורנפלור



ההכנה:



שטרויזל:

 

  • במיקסר (וו גיטרה) מערבלים קמח וחמאה לקבלת פירורים קטנים ואחידים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים לקבלת פירורי בצק בגודל הרצוי.
  • מפזרים על מגש עם נייר אפייה ואופים כ-15 דקות ב-170 מעלות לגוון זהוב. מנמיכים את הטמפרטורה ל-140 מעלות ואופים עוד כ-10-15 דקות לייבוש.
  • מאחסנים בכלי אטום


קרם פטיסייר:

 

  • מרתיחים חלב ומקל וניל, רוקנים את גרגירי הוניל מהתרמיל לתוך החלב, אך משאירים את המקל.
  • טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר בקערה, מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב.
  • כשהחלב רותח, יוצקים שליש עד מחצית ממנו לתערובת החלמונים וטורפים היטב. יוצקים את כל התערובת ליתרת החלב בסיר על האש, ומערבבים נמרצות כל זמן הבישול. מרגע הרתיחה של כל המסה על האש ממשיכים לבשל בערבוב למשך 2 דקות.
  • מסירים מהאש ומעבירים מיד לכלי נקי. עוברים על הקרם עם גוש חמאה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מקררים מיד.
  • כאשר הקרם יציב וקר, שמים במיקסר (מטרפה) מערבלים במהירות גבוהה עד שהקרם ללא גושים. שמים בשקית זילוף.
  • ניתן להוסיף לקרם טעמים בשלב 4 או 5.


קרם מסקרפונה:

 

  • טורפים במיקסר (מטרפה) את קרם הפטיסייר במהירות גבוהה. כאשר הקרם חלק מוסיפים את המסקרפונה ומערבלים היטב במהירות איטית, לקבלת מסה אחידה ללא גושים.
  • מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה. מקפלים את הקצפת לתוך מסת הקרם, שמים בשקית זילוף ומקררים עד השימוש.


רוטב פירות יער:

 

  • שמים בקערה את הפירות הקפואים עם חופן נדיב (אך לא נדיב מדי) של סוכר. מערבבים מדי פעם עד שהכל הופך לרוטב. ניתן לעשות זאת במחבת רחבה ולצמצם את הרוטב לרמת הסמיכות הרצויה.


הרכבה והגשה:

 
 

  • בקערת זכוכית מרכזית גדולה או בכוסות אישיות: שמים בתחתית כמה כפות נאות של רוטב, מניחים כמות קרם ועליו קצת פירות יער טריים וכמות שטרויזל יפה. ושוב, לסיים בשטרויזל.
טרייפל עם קרם מסקרפונה ופירות יער - קינוחים