מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לטרטופו איטלקי

 

החומרים:
 

  • 150 מ"ל קצפת צמחית
  • 400 גרם שוקולד מריר משובח
  • 100 גרם אבקת קקאו
  • מעט פולי קפה קצוצים דק


ההכנה:

 

  • מכינים את הטרטופו: מבשלים את הקצפת הצמחית בסיר עד סף רתיחה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.
  • מוסיפים את פולי הקפה ומערבבים שוב, יוצקים את הבלילה לתבנית ומצננים במקרר עד שהקרם יציב ונוקש.
  • קורצים בעזרת כף גושים מהשוקולד המצונן, מגלגלים באבקת הקקאו ומקררים 20-15 דקות נוספות.
  • ניתן לשדרג את המנה ע"י הזלפת רוטב פטל וקצפת


החומרים לרוטב:

 

  • 200 גרם פטל טרי או קפוא
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • גרידה מ-1/2 לימון


לקצפת:

 


ההכנה:

 

  • מכינים את התוספת: מערבבים בקערה את כל הרכיבים - פירות היער, אבקת הסוכר, המיץ וגרודת הלימון.
  • מקציפים קלות במיקסר את מכל הקצפת הצמחית ואת הווניל.
  • מרכיבים את המנה: מניחים את גושי הטרטופו בצלחת הגשה, עורמים לצד הטרטופו את רוטב פירות היער, מוסיפים ליד את הקצפת המוקצפת ומגישים מיד.
טרטופו איטלקי - מתכונים לאפיה