מתכון למרק ארטישוק ירושלמי / תרצה צימרינג
החומרים:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס
25 גרם חמאה
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
1 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
להגשה:
עירית קצוצה או אגוזי מלך קלויים קצוצים
ההכנה:
- ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את הבצל עד שהתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ואת הארטישוק הירושלמי.
- מוסיפים את המים ומרתיחים. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש מבשלים עד שהארטישוק רך. מתבלים באבקת מרק עוף מלח ופלפל. מ
- רסקים בבלנדר לקרם חלק. מוסיפים את הבסיס לבישול והקרמה של ריצ', מבשלים מעט ומסירים מהאש.
- מחלקים לצלחות ומפזרים מעל עירית קצוצה או אגוזי מלך.
